Yes, game-cartridges komen weer terug

Mega Man
Veel van ons zullen het nauwelijks meer hebben meegemaakt, maar vroeger speelden ze games af door middel van cartridges. En zoals met alles, komt deze trend nu weer terug.

Het is eigenlijk net zoals met vinyl, draaitafels en vinylplaten zijn immers weer helemaal in. Sony had dat door en besloot om weer vinyl te gaan produceren. Ondertussen hebben ze zelfs de Playstation 1 nieuw leven ingeblazen.

Capcom lijkt hetzelfde te doen. Ze hebben (samen met iam8bit) een paar Mega Man-klassiekers in cartridgeformaat opnieuw uitgebracht. Het gaat om Mega Man 2 en Mega Man X.

Het gaat om een beperkte oplage van 8.500 exemplaren, bestaande uit 7.500 stuks van de reguliere versie en 1.000 stuks van de glow-in-the-dark versie. Alle veries hebben dezelfde prijs (100 dollar) en de kleurstellingen zijn willekeurig verpakt en verzegeld, je kan dus niet kiezen welke je wil hebben. Hieronder een unboxing video:

Dus ben jij degene die de voorkeur geeft aan het fysieke formaat, misschien vanwege nostalgie of collectiedoeleinden, dan is deze cartridge iets voor jou!

[gv data=”EAP8fpx8-Wk”][/gv]

Overigens heeft CapCom onlangs ook een gelimiteerde set van Street Fighter II (SNES) uitgebracht. Ook die kost 100 dollar en er zijn ‘slechts’ 5.500 exemplaren beschikbaar.

6 reacties

  1. Ik ben helaas zo oud dat niet alleen ik cartridges nog heb meegemaakt, maar zelfs de opkomst ervan.
    Mijn eerste spelcomputer had geen cartridge, cassettedeck, laat staan hypermodern floppystation. Maar een draaiknop waarmee ik tussen 4 ingebakken variaties op Pong kon kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *