Yes! Ghostbusters komen terug in échte sequel (trailer)

Ghostbusters Afterlife komt eraan
Ghostbusters zijn terug en dan niet in een geforceerde remake!

De trailer voor de 2016 Ghostbusters remake met een volledig vrouwelijke main cast is tot op de dag van vandaag een van de meest gedislikete videos op YouTube (al kan zelfs dat filmpje niet op tegen YouTube’s eigen Rewind). Gelukkig is er nu Ghostbusters: Afterlife, een échte sequel op die heerlijke comedies uit de jaren ’80 met een diverse cast en een flinke extra portie horror.

Ghostbusters (1984) en Ghostbusters II (1989) waren culturele fenomenen zoals maar weinig films teweeg kunnen brengen. Het kwartet met Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis en Ernie Hudson had een heerlijke chemie. De special effects waren voor die tijd ook nog eens behoorlijk vooruitstrevend.

En toen waaide 2016 voorbij, het jaar waarin een groep (toegegeven geweldige) comediennes de originele film in een nieuw jasje stoken. De film werd vooral door critici kapotgemaakt als zijnde een geforceerde film die de beweging van vrouwenrechten in de hand moest spelen, maar uiteindelijk niet per se een goede film was.

Daarom ben ik hartstikke blij dat ik de échte sequel op Ghostbusters II mag beschrijven. Geen geforceerde cast, geen cash grab en geen afwijkend verhaal, maar een écht deel 3. De film gaat verder in het heden en de gigantische opleving van paranormaal leven in New York hoort tot de geschiedenis van de huidige wereld.

En zo leren we de eerste personages kennen. Paul Rudd (Ant-Man, Anchorman) speelt een enthousiasteling die alles van de buster af weet. De echte nieuwe Ghostbusters zijn daarentegen nog kinderen. Sterker nog, één van de nieuwe busters lijkt een kleinkind van een van de originele Ghostbusters te zijn. En over de originele mannen gesproken, volgens de IMDB-pagina zullen Murray, Aykroyd en Hudson hun rol weer oppakken. Ramis is helaas in 2014 overleden. Oh, en Finn Wolfhard, beter bekend als Mike Wheeler uit Stranger Things, zal een belangrijke rol spelen.

De eerste trailer bevat voornamelijk horror-elementen, waar de originele films voornamelijk comedies waren. De toon van de film gaat wat mij betreft bepalen of dit inderdaad een waardige sequel is, maar vooralsnog lijkt het iets te veel op de spook-factor te leunen. Niet gek met een schrijver die alleen maar pulp horrorfilms maakte. Regisseur Jason Reitman heeft overigens wel een solide C.V. dus dat zit wel goed.

Check de volledige eerste trailer hieronder:

[gv data=”ahZFCF–uRY”][/gv]

Ghostbusters: Afterlife wordt in juli van 2020 verwacht.

Lees ook: Netflix domineert de rest bij Golden Globes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *