Yippie! Nauwelijks fraude meer met OV-chipkaart

OV-chipkaart is veilig
Gaat u maar rustig slapen, want de OV-chipkaart is zo veilig als het maar zijn kan. Fraude is vrijwel onmogelijk als we staatssecretaris Mansveld mogen geloven.

Enige tijd geleden was er grote ophef omdat de OV-chipkaart, in theorie, weer te kraken zou zijn. Dat zorgde er, uiteraard, voor dat de PVV kamervragen stelde. Inmiddels heeft de staatssecretaris de benodigde informatie ontvangen van TLS (Trans Link Systems) en blijkt dat de boel zo veilig is al maar kan:

Vanaf augustus 2011 heeft TLS een nieuwe chip in gebruik genomen. Deze nieuwe chip biedt extra beveiligingsmogelijkheden. Sinds de invoering van deze nieuwe chip is de fraude volgens TLS steeds minder geworden en op dit moment bijna nihil is. De beperkte fraude vindt nu nog plaats met anonieme OV-chipkaarten die zijn voorzien van de ‘oude’ chip. Deze kaarten worden na detectie direct geblokkeerd.

Met oude kaarten kan je dus nog wel frauderen, maar die worden blijkbaar geblokkeerd zodra er iets vreemds mee gebeurt. Zou het dan echt zo zijn dat de OV-chipkaart een veilig en betrouwbaar systeem is geworden? Volgens de staatssecretaris zijn reizigers ook dolblij met de kaart en waarderen ze hem gemiddeld met een 7,5. (via: rijksoverheid.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *