Yondr: Geen irritante telefoons meer tijdens concerten

Yondr
Felverlichte telefoonschermpjes, harde ringtones en telefonerende mensen tijdens concerten zijn allemaal verleden tijd dankzij Yondr.

Als je regelmatig concerten bezoekt, heb je je vast al eens geƫrgerd aan mensen die constant hun smartphone in de lucht houden om het geheel te filmen, of gewoon gaan bellen en smsen terwijl de artiest op het podium je lievelingsnummer speelt.

Daarom lijken telefoonloze concerten steeds vaker een trend te worden. Zo kondigde onlangs Jack White (ex-White Stripes) voordat hij zijn optreden in Nederland begon aan dat hij tijdens het show het liefst geen telefoons zou zien. Het merendeel van het publiek hield zich hier netjes aan, maar om er zeker van te zijn dat een concert echt telefoonloos is, is Yondr uitgevonden.

Yondr-Logo

Deze telefoon-case wordt verplicht uitgedeeld als je naar binnen loopt, waarna hij op slot gaat zodra je telefoon erin zit en je in de zaal staat. Pas als je weer weggaat gaat het hoesje weer open.

Groot succes
Deze nieuwe startup is dan ook een groot succes. Op dit moment leent het de cases uit aan concertzalen en clubs in Amerika, maar als het aan de oprichters ligt zullen hun smartphonehoesjes snel te koop aangeboden worden. Dan hoeven we alleen maar te hopen dat iedereen zijn telefoon op stil zet.

5 reacties

  1. Lijkt me vooral onhandig als je je vrienden kwijt bent en ze met Yondr dus niet kan bereiken. Ik heb een simpeler idee: stickers op de camera’s, en als ze er van zijn wanneer je buitenkomt een (lichte) straf.

  2. Niet erg realistisch door meerdere oorzaken, iemand met een beetje verstand gaat gewoon niet staan filmen, omdat beeld/geluid toch bagger zijn, en een professioneel filmpje altijd wel op youtube terug te vinden is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *