YouTube aan artiesten: praat niet slecht over ons

YouTube aan artiesten: praat niet slecht over ons
Zijn ze bang?

YouTube wordt regelmatig onder vuur genomen door de eigen makers. PewDiePie, met 60 miljoen abonnees het grootste kanaal, wil nog wel eens een pittig woordje afvuren op zijn ‘werkgever’. Soms halen kritische woorden zelfs de media en daar zit YouTube niet op te wachten.

Om meer met de muziekindustrie aan de gang te gaan, werkt YouTube samen met diverse artiesten. De videodienst promoot deze artiesten op de site en op billboards in Amerika. Ook krijgen ze geld om content te maken. In ruil publiceert de artiest muziekvideo’s exclusief op het videoplatform van Google. De samenwerking is echter niet zonder pittig contract, weet Bloomberg.

Het mediabedrijf meldt dat artiesten een clausule moeten tekenen. De clausule stelt dat artiesten geen negatief woord over YouTube mogen spreken in de video’s. Partners die exclusieve series maken voor YouTube (Red) zouden een soortgelijke overeenkomsten tekenen. Om nog even terug te komen op PewDiePie: na een schandaal stopte YouTube Red de samenwerking met de videomaker. We vermoeden dat deze clausule pas sinds kort van kracht is gegaan, om toekomstige PewDiePie’s de mond te snoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *