YouTube bant filmmakers die niet meewerken aan Red

YouTube bant filmmakers die niet meedoen aan nieuwe dienstBen je een YouTuber en verdien je geld door middel van advertenties, maar wil je niet meewerken aan YouTube’s nieuwe betaaldienst? Dan heb je pech.

Filmmakers die niet willen meewerken aan de nieuwe dienst Red zullen niet meer welkom zijn bij de videodienst. Ze kunnen ook meteen gedag tegen hun video’s zeggen, want deze zullen ook op de gratis versie verwijderd worden. De videodienst bevestigde dit tegenover Techcrunch.

Volgens bedrijfsdirecteur Robert Kyncl zal het grootste deel van de video’s beschikbaar blijven, omdat bijna elke filmmaker akkoord is gegaan met de nieuwe dienst en de nieuwe regels die daaraan vastzitten. Daarnaast laat Kyncl weten dat het grootste deel van het geld dat wordt verdiend met de abonnementen naar de filmmakers zal gaan. Het is nog niet bekend om wat voor percentage het hier gaat.

Volgens de videodienst is het enorm belangrijk dat gebruikers van de betaalde versie hetzelfde materiaal aangeboden krijgen als bij de gratis versie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *