‘YouTube betaalt videomakers om zaken te promoten’

YouTube
Big business.

YouTube is allang niet meer die onschuldige videowebsite waar je filmpjes kunt delen. Het is keiharde business en vele videomakers hebben inmiddels een afhankelijk inkomen van het platform en zijn fulltime op YouTube te vinden.

Hoewel YouTube op dit moment pioneer is op de markt, betekent dit niet dat dit voor eeuwig is. Andere (nieuwe) partijen azen op deze markt en dus moet ook YouTube aan de bak om bezoekers en makers tevreden te houden. Volgens een bericht van Bloomberg doet de videosite dit door onder andere videomakers te betalen om zaken gerelateerd aan YouTube te promoten. De videomaker spreekt bijvoorbeeld over een lidmaatschap van YouTube of over de chatfuncties van de site. In ruil krijgt de maker een som geld.

Met alleen advertenties is het lastig overleven op YouTube. Vele videomakers verkopen bijvoorbeeld merchandise naast het maken van video’s. Ook gesponsorde content is de normaalste zaak van de wereld. Het extraatje van YouTube is dan ook meer dan welkom. Eén van de grootste dreigingen vanuit een ander kamp is op dit moment Instagram TV, dat eerder dit jaar werd geïntroduceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *