YouTube breekt met Logan Paul na schokkende video

Logan Paul
Het heeft even geduurd, maar de gevolgen zijn duidelijk.

De controversiƫle video van Logan Paul, opgenomen in het beroemde zelfmoordbos in Japan, zorgde voor afschuw en onbegrip op sociale media. Het was vervolgens stil rondom Google en YouTube. Het kan toch niet dat deze gast zonder consequenties doorkan gaan met wat hij doet? Was de vraag van velen.

Google heeft eindelijk actie ondernomen, weet de Hollywood Reporter te melden. Paul is gekort op advertentie-inkomsten op het videoplatform. De YouTuber was onderdeel van een preferentieprogramma van YouTube. Bekende YouTubers konden zo sneller rekenen op grotere adverteerders. Paul is niet langer onderdeel van dit programma. Dit zal flinke gevolgen hebben op zijn inkomen.

Daarnaast breekt YouTube Red de banden met Logan Paul. De YouTuber had een rol in een sci-fi film, maar kan die rol nu wel vergeten. In de YouTube Red-serie Foursome speelde Paul een rol, ook hier zijn gevolgen. In het vierde seizoen van de online serie zal de videomaker niet meer te zien zijn.

Het is niet de eerste keer dat een YouTuber fel onder vuur komt te liggen. Eerder was videomaker PewDiePie flink de sigaar nadat hij een aantal foute grappen op zijn kanaal had gedeeld. Disney en YouTube stopten destijds de samenwerking met de grootste YouTuber.

EĆ©n reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *