YouTube gaat eindelijk deze functie aan app toevoegen

YouTube gaat waarschijnlijk de irritaties van Patrick verhelpen
Je hoeft voort geen zonnebril meer op te zetten tijdens een nachtelijke YouTube-sessie.

Tijdens het dataminen van de volgende update van de YouTube-app voor Android ontdekte AndroidPolice een nieuwe functie. De website zag in de code namelijk de termen ‘Dark watch’ en ‘Dark theme’ voorbij komen. Jazeker, nachtelijke YouTube-sessies worden een stuk aangenamer!

Kom op, we voelen ons allemaal wel eens als Patrick, toch? Het licht van een smartphone zou immers niet alleen je slaapritme verstoren/inslapen moeilijker maken, maar het is ook veelal ontzettend irritant. Daarom gaat YouTube (waarschijnlijk) binnenkort een nachtmodus aan hun app voor Android toevoegen.

De onderstaande code werd uit het zogenoemde APK (Android’s application package) gehaald door de website en onthulde de onderstaande lijnen code (ietwat aangepast zodat ons CMS het niet als daadwerkelijke code verwerkt):
‘name=”pref_developer_dark_theme_for_watch_panel_title”>Dark watch
‘name=”pref_developer_dark_theme_for_watch_panel_summary”>Use dark theme in the watch panel

De nachtmodus verandert veel van de witte vlakken van YouTube in donkere, bijna zwarte vlakken. Zo is het minder fel voor je ogen wanneer je ’s avonds nog even een filmpje wilt checken. Overigens is het nog niet zeker of dit daadwerkelijk een functie van YouTube gaat worden; Mogelijk is dit slechts een probeersel. Maar omdat het gewoon een hele prettige functie zou zijn, kan ik me haast niet voorstellen dat het geen weg gaat vinden naar de daadwerkelijke app. Tot slot moet ik daar nog bij vermelden dat de functie nog niet af lijkt te zijn. Vlakken zijn onzichtbaar, nog steeds wit of buggy. Wanneer de functie klaar is, is dus ook nog onduidelijk.

Meer lezen over YouTube? Check dan hier waarom de iOS-app van YouTube je batterij binnen no-time leeg trekt. En over handige functies gesproken: De ‘audio op de achtergrond luisteren’-functie is nog steeds niet toegevoegd… Hier vind je daarentegen een work around zodat het toch kan. Tot slot lees je in dit artikel waarom YouTube’s grootste persoonlijkheid door het stof moest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *