YouTube gooit (terecht) hun editor in de prullenbak

YouTube canceled hun veelgebruikte editor *kuch*
Ook de photo slideshow houdt op te bestaan.

YouTube maakt door middel van een blogpost bekend dat de videodienst hun eigen video editor en de photo slideshow-functie stop gaat zetten. Wat? Wist je niet eens van het bestaan van de functies af? Nou, ik ook niet en ik denk dat dat voor de meesten geldt. Geen wonder dat de functies dus binnenkort verdwijnen.

Als het gaat om video’s editen, dan kunnen de meningen daar nog wel eens over verdeeld zijn. Adobe Premiere en Apple’s Final Cut X zullen dan vaak om de eerste plek vechten. Nog sterker, wist je dat films als Gone Girl en Deadpool in Adobe Premiere (Pro) zijn gemonteerd? Oh, en wist je dat Game of Thrones helemaal in YouTube wordt geëdit? Eén van die drie feitjes is natuurlijk niet waar. Geen wonder dus, dat YouTube hun editor laat verdwijnen.

Ik kan er nog veel grapjes over maken, maar Google’s videoservice zegt zelf dat de editor (en blijkbaar dus ook de photo slideshow editor) niet genoeg gebruikt werden. Vanaf 20 september zijn die functies dus niet meer beschikbaar. Voor de enkele ziel die de toepassingen nog wel gebruikt, is er dus tot die tijd de mogelijkheid om al je werk af te ronden, want daarna kun je nooit meer bij de bestanden. Je kunt uiteraard nog wel je oude filmpjes downloaden vanaf YouTube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *