YouTube komt met een eigen tv-service

Youtube
En het heet heel toepasselijk YouTube TV.

YouTube is populair en de TV-wereld verliest juist aan populariteit. Veel televisienetwerken komen dan ook naar het videoplatform van Google. YouTube zelf brengt deze twee werelden nu samen met YouTube TV.

De dienst is gelanceerd in enkele steden in de Verenigde Staten. Het gaat hier om New York, Los Angeles, San Francisco, Chicago en Philadelphia. Inwoners van deze steden kunnen vanuit de dienst van Google live inschakelen op Amerikaanse netwerken zoals ABC, CBS, Fox, NBC en anderen. Tevens is het mogelijk om programma’s op te nemen. Zelfs meerdere tegelijk.

YouTube TV is geen gratis dienst. Een abonnement kost 35 dollar per maand. Een fors bedrag, maar het is mogelijk om zes accounts te koppelen aan één abonnement. Heb je dus vijf vrienden gevonden die ook enthousiast zijn over de dienst dan betaal je nog geen zes dollar per maand.

Of YouTube TV ook buiten de Verenigde Staten gelanceerd gaat worden is op dit moment nog niet bekend. In Nederland is het al bij sommige netwerkaanbieders mogelijk om live televisie te kijken op een mobiel apparaat in combinatie met een alles-in-een abonnement. Een introductievideo van YouTube TV check je hieronder.

[gv data=”qediav063xQ”][/gv]

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *