YouTube lanceert nog dit jaar een Spotify concurrent

YouTube muziekdienst
Volgens insiders heeft Google het plan opgevat om nog dit jaar een dienst te lanceren op YouTube die wellicht nog het best te omschrijven is als een combinatie van Spotify en (het oude) MTV. Oftewel; onbeperkt muziek(video’s) streamen, zowel gratis als tegen een vergoeding.

Deze premium on-demand muziekdienst zou vooral gericht zijn op mobiel en jongere gebruikers, die luisteren nu immers ook al veel muziek via YouTube.

Gratis versie
Met de gratis versie van deze muziekdienst zou je onbeperkt toegang krijgen tot alle liedjes die op YouTube staan, maar wel lastiggevallen worden met reclame. Net zoals dat het geval is op Spotify. Deze versie zal wel het speerpunt worden voor YoUTube.

Betaalde versie
Ten opzichte van de gratis versie zou de betaalde versie beschikken over meer muziek en volledige albums, want muzikanten zetten vaak immers maar een aantal nummers online. Uiteraard heeft de betaalde versie geen reclame en zou de dienst dan ook offline beschikbaar zijn door middel van caching.

Alle benodigde licenties om deze dienst te lanceren zou Google al hebben omdat ze dat geregeld hebben voor de lancering van Google Play Music All Access. Het is wel een beetje de vraag hoe Google die dienst wil onderscheiden van de nieuwe dienst van YouTube.

Gisteren lekte ook al uit dat het binnenkort mogelijk wordt om naar muziek te luisteren op YouTube via een Android telefoon/tablet, terwijl het scherm uit is. (via: billboard.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *