YouTube lanceert platform voor ooggetuigenverslagen

YouTube lanceert nieuwsdienst NewswireDe belangrijkste gebeurtenissen worden tegenwoordig als eerst gefilmd door ooggetuigen. Neem de aanslag op Charlie Hebdo, waar omstanders meteen naar hun telefoon grepen om opnames te maken.

Google wil kijkers en journalisten helpen om de meest relevante video’s te vinden op het gebied van breaking news. Daarom heeft het bedrijf een nieuwe service gelanceerd, genaamd YouTube Newswire. Het platform zal bestaan uit de meest relevante ooggetuigenverslagen van de dag. Op dit moment bestaat het nieuwe platform vooral uit video streams van het Charleston church-incident en de overstromingen in Texas en Oklahoma.

YouTube Newswire werkt samen met het nieuwsbedrijf Storyful. Zij zetten onder andere een team van journalisten aan het werk om de berichten te checken. Afgelopen jaar hielp het bedrijf ook Facebook al met het lanceren van FB Newswire. Het platform covert niet alleen globale nieuwsverhalen, maar ook regionale gebeurtenissen worden uitgelicht. Daarnaast is er een Twitter feed en een dagelijkse nieuwsbrief die gebruikers op de hoogte houden van het laatste nieuws.

[gv data=”7BeecWFU0ts”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *