YouTube lanceert speciale video-app voor kinderen

YouTube-Kids
Ouders zouden hun kinderen met een gerust hart filmpjes kunnen laten kijken met de nieuwe YouTube Kids-app.

Aanstaande maandag (23 februari) verschijnt de app, voorlopig exclusief op Android-telefoons en tablets. Naast het kindvriendelijke ontwerp met grote blokken en felle kleuren, wordt de content die er op toegelaten wordt ook zorgvuldig geselecteerd.

Om het gemakkelijk te houden, bestaat het beginscherm van YouTube Kids uit acht grote blokken, die de populairste kinderprogramma’s van het moment laten zien.

YouTube-Kids-App

Grote knoppen
Omdat kleine kinderen nog niet zo goed kunnen typen, wordt spraakbesturing ondersteund, en zijn alle knoppen in de app extra groot. Zo zijn er vijf symbolen bovenin het scherm te vinden die je naar tv-programma’s, muziekvideo’s, leerzame content en de populairste video’s brengen, zo schrijft USA Today.

Tere kinderzieltjes worden beschermd van de reactiesectie van YouTube, die in de Kids-app niet aanwezig is. Ook kunnen ouders een timer instellen, die na het bekijken van een bepaald aantal video’s de app met een wachtwoord vergrendelt. YouTube zal al maanden werken aan YouTube Kids, omdat het aantal jonge kijkers op de online videodienst steeds verder toeneemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *