YouTube Nation: dagelijkse show met het beste van YouTube


In de honderden uren aan filmmateriaal die per minuut worden geĆ¼pload op YouTube is het lastig om het kaf van het koren te scheiden. Want waar vind je de pareltjes?

DreamWorks

Nu moet je vooral naar andere sites om het beste en de meest viral filmpjes van YouTube ontdekken. YouTube geeft wel steeds betere en meer gepersonaliseerde suggesties weer, maar het is niet gezegd dat daar altijd de beste en heetste video’s tussen zitten. De videodienst van Google heeft daarom de handen ineengeslagen met DreamWorks om dagelijks het beste van YouTube in een show weer te geven.

5 minuten per dag

Gezamenlijk zullen ze een dagelijkse show van 5 minuten genaamd ‘YouTube Nation’ uitbrengen op de YouTube Spotlight-pagina. Hierin wordt alles dat op die dag aansloeg -of nog gaat aanslaan- uitgelicht. Van amateurfilmpjes tot professionele shows, zolang het scoort of hitpotentie heeft, kan het erbij. De presentatie wordt gedaan door Jacob Soboroff (afkomstig van HuffPost Live) en werkt samen met een team van 50 man om de dagelijkse show vorm te geven.

Volgens de CEO van Dreamworks, Jeffrey Katzenberg, zullen ze niet alleen de meest bekeken filmpjes uitlichten: “Our choices arenā€™t driven purely by algorithms and analytics. You donā€™t want to just know whatā€™s the most seen. What you really want to know is: Whatā€™s GOING to be the most seen?”

De eerste show wordt vandaag uitgezonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *