Youtube-oprichter moet vermogen betalen aan Kim & Kanye

Youtube-oprichter moet een vermogen betalen aan Kim & Kanye
Chad Hurley mag z’n knip trekken.

In 2005 veranderden Steve Chen en Chad Hurley het internet voorgoed toen ze een videowebsite genaamd YouTube lanceerden. Acht jaar later probeerden ze opnieuw de videowereld te enteren met een nieuw initiatief: MixBit, een app om in een vingerbeweging korte filmpjes te maken en te remixen.

Sinds de oprichting twee jaar geleden hebben we er eigenlijk weinig meer van gehoord. Tot vandaag. Youtube-oprichter Chad Hurley moet namelijk flink bloeden voor een filmpje dat hij op z’n platform had gezet.

Zo’n twee jaar geleden vroeg de drone-vrezende rapper Kanye West de voluptueuze Instagram-recordhouder Kim Kardashian ten huwelijk in een park in San Francisco. Een georkestreerd media-optreden waar alleen E! Online zou mogen filmen, maar Hurley was het park ingeslopen om ook stiekem beelden te maken.

Nadat hij werd gesnapt moest hij een geheimhoudingsplicht tekenen, maar postte de beelden desondanks toch gewoon op Mixbit. Wel, dan kan je er op wachten dat het advocatenteam van het showbizkoppel je om de oren slaat met een rechtszaak natuurlijk. Zulks gebeurde ook, waardoor Chad van de rechter een schadevergoeding van 440.000 dollar moet betalen.

2 reacties

  1. ik wordt een beetje kim aandachtshoer en kanye ik ben the best moe. Je vraagt die knol in openbaar park te huwelijk en dan nog gaan zeiken als iemand ee fimlpje maakt wat je niet zint. en het op internet komt. Terwijl kim alleen maar bekent is geworden door zich zelf op internet te zetten en aan reality show mee te doen. Maar nu is het in eens erg als ze op internet verschijnt. Verschrikkelijk stel die denken ze alles zijn. Als ze nou zo graag geld van hem willen zien zou het ze sieren die 440 000 dollar die ze eisen aan een goed doel schenken aan gezien ze al geld zat hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *