YouTube-oprichters lanceren nieuwe videodienst: MixBit

YouTube-oprichters lanceren nieuwe videodienst: MixBit
In 2005 veranderden Steve Chen en Chad Hurley het internet voorgoed toen ze een videowebsite genaamd YouTube lanceerden, acht jaar later enteren ze opnieuw de videowereld met een nieuw initiatief: MixBit, een app om in een vingerbeweging korte filmpjes te maken en te remixen.

MixBit is er momenteel alleen als iPhone-app en heeft overduidelijk concurrenten als Vine en Instagram in het vizier. Video’s maken doe je namelijk door op het scherm te drukken. Wanneer je loslaat, stopt het filmen, exact zoals bij eerder genoemde concurrenten. Niet echt vernieuwend, zou je denken.

Maar een groot verschil is dat je meerdere opnames aan elkaar kan mixen. Hoewel de maximale filmtijd 16 seconden is – exact één seconde langer dan bij Instagram – kun je tot maximaal een uur aan filmmateriaal maken met de remixtool. Ook filmmateriaal van derden kan hierbij gebruikt worden.

Wat MixBit echter niet wil is een eigen sociaal media-platform oprichten, zoals Instagram dat succesvol heeft gedaan. Gemaakte video’s kun je opslaan of vervolgens delen op een sociaalmediaalnetwerk naar keuze.

MixBit

MixBit is brought to you by Chad Hurley and Steve Chen, co-founders of YouTube. We have always been passionate about video. We started YouTube to make it easy for everyone to share videos. Now we want to help people make great videos.

Ze schijnen momenteel te werken aan een Android-versie, het is nog niet bekend wanneer ze die online zullen zetten. De iOS-versie downloaden (gratis) kan HIER.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *