YouTube pakt inkomsten Logan Paul af

Auteur: , 3 Reacties
YouTube breekt met Logan Paul, inkomsten afgepakt

Die zit.

De controversiële YouTube Logan Paul heeft alsnog een harde klap van YouTube gehad. Even leek het erop dat Paul vrijwel ongestraft kon weglopen van zijn misselijkmakende video op YouTube, maar nu komt het videoplatform toch met een harde maatregel.

Per direct krijgt Paul niet langer inkomsten voor zijn video’s. De filmpjes die hij vrijwel dagelijks post, worden gemiddeld meer dan vijf miljoen keer per video bekeken. Kenners schatten zijn inkomen op een miljoen dollar per maand. Een groot deel van die inkomsten vallen nu weg, omdat adverteerders niet langer met de YouTuber kunnen samenwerken.

Logan Paul had beloofd zijn leven te beteren na de video in Japan. Hij bood excuses aan en kwam later met een politiek correcte video over zelfmoord. Veel kijkers prikten hier doorheen en hadden door dat hij dit enkel deed om zijn beschadigde reputatie te herstellen. PewDiePie, met meer dan 60 miljoen abonnees de grootste YouTuber ter wereld, maakte al een video over deze neppe ‘nieuwe’ Logan Paul.

Dat Paul niet geleerd heeft van zijn eerdere incidenten is te zien in zijn recente video’s. De YouTuber haalde een vis uit het water om deze te ‘reanimeren’. Ook taserde hij een dode rat. Voor YouTube is de maat nu écht vol en het platform pakt dus de inkomsten van Paul af. (via The Verge)3 reacties

Mooi zo, weg met dit schorem.
Het is natuurlijk een eikel. Maar dit soort censuur van JijBuis is natuurlijk wel eng. Whats next?
@healey: Het is dankzij YouTube dat dergelijke personen een medium krijgen. Dan is het ook aan YouTube om te bepalen wie er geld kan uitslaan.

Bij mijn weten worden de filmpjes ook niet verwijderd, hij krijgt er gewoon geen inkomsten meer uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).