PewDiePie

YouTube onder vuur door PewDiePie, omarmt Justin Bieber [video]

PewDiePie

Controverse om PewDiePie leidt tot beschuldigingen, Justin Bieber omarmd.

YouTube dacht met een speciale documentaire over Justin Bieber veel positieve fans te omarmen. Dat liep even anders doordat een controverse rond PewDiePie roet in het eten gooide.

Kreeg PewDiePie een shadowban van YouTube?

PewDiePie is met 107 miljoen volgers bij uitstek de meest populaire gaming streamer op YouTube. Twee dagen geleden bleek dat PewDiePie echter niet meer te vinden was in zoekresultaten. Ook bleek dat alleen nog oude video’s online stonden. Het duurde dan ook niet lang voordat fans begonnen te morren. De streamer zelf was niet te beroerd om wat olie op het vuur te gooien door in een bericht aan abonnees te laten weten dat zijn video’s niet verschenen.

Men beschuldigde YouTube er massaal van dat zij een shadowban hadden uitgedeeld. Bij een shadowban lijkt het er voor de getroffen gebruiker op dat alles normaal is, terwijl volgers wel degelijk merken dat het account beperkt is.

YouTube ontkent shadowban, maar fans zijn niet overtuigd

YouTube reageerde in een Tweet dat er geen sprake zou zijn van een Shadowban, maar dat zij mogelijk vertraging hadden bij reviews.

Die opmerking klopt niet, want er waren video’s onvindbaar die al wel gereviewd waren. Daarnaast liet de immens populaire streamer zelf weten dat het om een bug zou gaan. Verder heeft YouTube een exclusieve deal met PewDiePie om juist voor hen te streamen. Fans zijn dan ook niet overtuigd. De kritische video’s komen dan ook als paddenstoelen naar boven.

Gelukkig heeft YouTube een fijn verjaardagscadeau (PewDiePie is vandaag, 24 oktober, jarig) voor de streamer. Zijn kanaal is inmiddels weer volledig vindbaar en operationeel.

YouTube zet in op Justin Bieber

Door alle commotie is het bericht dat YouTube een vervolg heeft gegeven aan de samenwerking met Justin Bieber volledig ondergesneeuwd.

Toch komt er na de serie ‘Justin Bieber: Seasons‘ een nieuwe YouTube Original met als titel ‘Justin Bieber: Next Chapter’. Deze gaat op 30 oktober om 17 uur (Nederlandse wintertijd) in première.

In de documentaire, die een half uur zal duren, geeft Bieber een kijkje in zijn leven in quarantaine en praat hij over zijn relatie met God. De trailer is alvast vrijgegeven.

Bron: Gamerant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *