YouTube sensatie Casey Neistat pakt vloggen weer op [video]

Auteur: , 14 Reacties
Casey Neistat is back

De start van een nieuw seizoen met nieuwe creatieve ingevingen.

Het is slechts enkele maanden geleden dat bekende YouTuber en vlogger Casey Neistat aankondigde dat hij stopte met het maken van vlogs. In plaats daarvan zou hij zich richten op een nieuw project dat hij met (financiƫle) steun van CNN ging maken, om op zijn eigen manier een jonge(re) doelgroep naar het netwerk te trekken.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan bij Neistat, waardoor we nu weer mogen genieten van zijn dagelijkse bezigheden op YouTube. In zijn ‘terugkeervlog’ meldt hij dat het gemis van een dagelijkse vlog hem erg zwaar viel.

Op het moment dat hij stopte was het ooit zo creatieve genie echter inspiratieloos. Desondanks plaatste hij wel af en toe nog een video op het platform, zodat zijn grote schare fans niet helemaal zonder content zat.

Nu hij na een lange periode van ellende met zijn eigen startup weer volop bouwt aan een nieuw project, heeft hij weer genoeg inspiratie voor zijn vlogs. Gezien zijn 6,7 miljoen abonnees en een gemiddeld aantal views van tussen de 2 en 3 miljoen zal het vast en zeker in de smaak vallen.14 reacties

Tja was te verwachten ….
Iedereen die succes heeft denkt vaak ook meteen te kunnen ondernemen (zie Artiesten, voetballers, acteurs) en dat is vaak een andere tak van sport die maar weinig mensen ook beheersen.

Daarbij zal hij de inkomsten van YT wel gemist hebben want dit soort gasten zijn miljonair dankzij die vlogs.
@turbobrick: Hij heeft zijn geflopte app laatst voor 27 miljoen door CNN laten overnemen. Hij hoeft echt niet meer te bloggen voor het geld.

Hij miste het gewoon. Dat wat tijdens de stop goed te merken.
@Donstil: Klopt, BeMe is overgenomen voor $27M, maar Casey had niet 100% (zelfs geen 50%) aandeel, dus het totaalbedrag heeft hij niet gehad.
@turbobrick: hij was eerst filmmaker en ondernemer en pas daarna YouTuber. Dus je vergelijking loopt wat mank.
@av_diver: haha precies. Duidelijk door iemand gepost welke niet weet waar hij het over heeft.

Precies zoals we turbobrick kennen.
@Donstil: Verdiep je eerst eens in hem …
Kom dan eens met de feiten die filmmaker waardig zijn, die zijn er niet echt.
Youtube is wat hem bekend heeft gemaakt onder YT geeks, that’s it.
@turbobrick: Onzin. Hij is verre alleen bekend van YouTube.
@av_diver: Ja, en waarom kent niemand hem dan daarvan ? Filmmaker omdat hij een rant van de Ipod deed bijna 15 jaar geleden ?
Kom op zeg …
Tja, en iemand die een serie verkoopt (die vrijwel niemand kent) ben je automatisch ondernemer.

Youtube heeft hem echt bekend gemaakt en dan alleen onder de YT geeks want ga eens op straat met zijn foto en het merendeel van de mensen kent hem niet.
@turbobrick: Ach ja laat mij een foto van een speler uit het Nederlands elftal zien en ik ken hem ook niet. Dat zegt natuurlijk helemaal niets.
@Donstil: hahahahaha Daar sluit ik mij bij aan.
Misschien een domme vraag, maar wat doet Casey Neistat? Ik heb een keer een review van de 15″ MBP gezien, maar that’s it. Kan hij goed zingen of dansen? Of is het een verhalenverteller? Want ik kon het niet echt achterhalen.
@willeme: Neistat is onder andere bekend van reclamecampagnes die hij voor grote bedrijven zoals Nike, Mercedes-Benz en dergelijken heeft gemaakt, welke terug te vinden zijn op zijn kanaal. Hij houdt zijn vlogs verfrissend en produceert hij unieke content om zijn volgers te inspireren (in tegenstelling tot de meeste Nederlandse vloggers).

Ook gekkere dingen zoals skateboarden op straat tijdens rush hour en wakeboarden door de grachten van Amsterdam zijn enkele hoogtepuntjes. Een kijkje nemen op zijn kanaal kan geen kwaad!
@willeme: In de basis is hij een verhalenverteller idd maar hij is boven al een media producent en erg getalenteerd in dat gene wat hij doet. De kwaliteit van zijn edits komen bv in zijn vlogs terug. Hij was ook snelst groeiende YouTuber van 2015 (of 2016) dacht ik.

Je ziet ook dat veel Youtubers bij hem afkijken de laatste maanden.
Neistat belichaamt het fenomeen “kut-New Yorker” perfect. Wat een verschrikkelijk irritante vent is dat, zeg.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).