YouTube stelt blokkering muzieklabels uit

YouTube Muziekdienst
Hoewel YouTube een paar weken geleden nog stellig beweerde dat muzieklabels geblokkeerd werden die een nieuwe licentie-overeenkomst niet ondertekenden, wordt deze maatregel toch uitgesteld.

Een aantal (onafhankelijke) muzieklabels weigert de nieuwe overeenkomst te ondertekenen omdat het te ongunstig zou zijn. YouTube wil deze regels doorvoeren om een nieuwe muziekstreamingdienst mogelijk te maken, maar is wel bereid om wat extra onderhandeltijd in te lassen. Mochten deze onderhandelingen wederom op niets uitlopen, dan blokkeert de grootste videostreamingdienst ter wereld de muziekvideo’s alsnog.

“Eerlijke deal”
In een interview met de Financial Times zegt Robert Kyncl, hoofd content en business operations bij YouTube, dat 95 procent van de muzieklabels hun handtekeningen al hebben gezet onder de nieuwe overeenkomst. De overige vijf procent dreigt het recht te verliezen om video’s op YouTube te plaatsen, waarmee ze natuurlijk ook de inkomsten mislopen die de video zou hebben opgebracht. Bovendien beweert YouTube dat ze een eerlijke deal aanbieden, die te vergelijken is met die van andere streamingdiensten als Spotify en Deezer.

Ook XL Recordings maakt deel uit van de vijf procent die de nieuwe onderhandelingen aangaan. Zij zijn de platenmaatschappij achter artiesten als Adele, Arctic Monkeys en The XX. Of deze video’s over een tijdje van YouTube verdwijnen, is dus nog even afwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *