YouTube viert mijlpaal met vernieuwingen

YouTube
De videodienst van Google heeft weer wat nieuws.

YouTube heeft bekendgemaakt dat 1,5 miljard gebruikers maandelijks gebruik maken van de site. Een indrukwekkend getal. Het gaat hier om actieve, ingelogde users. Tel je hier niet-geregistreerden bij op dan zal dit getal ongetwijfeld nog flink worden opgevoerd.

De omslag van televisie naar internet is al jaren gaande. YouTube is dan ook een uitstekend alternatief. Je kunt er immers van alles vinden. Van gitaarlessen tot muziekclips en van documentaires tot reviews.

Naast het bereiken van deze mijlpaal heeft YouTube ook ander nieuws. De manier waarop je video’s kijkt op de site gaat veranderen. De videodienst gaat een dark-modus introduceren. De website is nu vooral wit van kleur, maar deze witte vlakken worden straks zwart. ‘S avonds YouTuben zal zo relaxter zijn, aangezien je ogen meer rust krijgen.

Daarnaast zal de videospeler dynamisch worden. Het formaat van de speler zal worden aangepast aan het type video. Verticale video’s worden bijvoorbeeld straks verticaal weergegeven. De lelijke zwarte balken zullen hierdoor verdwijnen. YouTube rolt deze nieuwe feature in stapjes uit. Vroeg of laat zul je het dus merken.

Een andere belangrijke vernieuwing is de mogelijheid om video’s te delen met vrienden op YouTube. Deze nieuwe feature zal eerst worden uitgerold in Latijns-Amerika en later volgt de VS. Wanneer wij Europeanen aan de beurt zijn is niet bekendgemaakt.

[gv data=”feBF_IY-HI8″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *