YouTuber haalt grap uit met gestolen pakketjes [video]

YouTuber haalt grap uit met gestolen pakketjes
De videomaker wil met zijn ‘serieuze’ actie de dieven een lesje leren.

Het is ondenkbaar in Nederland, maar in diverse plaatsen in de Verenigde Staten werkt de pakketdienst heel anders. In de dorpen brengen pakketbezorgers een pakketje naar de deur. Het is aan de bewoner zelf de taak om de deur te openen om het bakketje veilig te stellen.

Dit systeem maakt het erg makkelijk voor dieven. Ze hoeven immers enkel de oprit op te lopen om het pakketje mee te nemen. Dit soort diefstallen komen veel voor in de Verenigde Staten en voor YouTuber Mark Rober was de maat vol, zo met de feestdagen in aantocht wanneer veel pakketjes bezorgd zullen worden. De slimme kop maakte een nep pakket met een mechanisme erin.

Het pakket werd vervolgens voor de deur gelegd, wachtende op het dief. Eenmaal gestolen, kan het pakket een glitterbom laten afgaan. De omgeving en de boef zullen onder de glitters komen te zitten. Tevens had de YouTuber een stinkbom verwerkt in het pakket. Op de video zijn enkele boeven te zien die tegen de lamp lopen.

Het is natuurlijk gissen of de video wel zo echt is. Het blijft Amerika en de reacties van de ‘dieven’ klinken wat geacteerd. Desalniettemin een prima idee van Rober om pakketdiefstal eens onder de aandacht te brengen. Het filmpje werd gister geupload en gaat inmiddels viral met meer dan acht miljoen weergaven. Je checkt de video hieronder.

[gv data=”xoxhDk-hwuo”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *