YouTuber mogelijk de bak in na parodieën op films

YouTuber mogelijk de bak in na parodieën maken op films
Pas op wat je doet met content van anderen.

Een Taiwanese YouTuber heeft een aanklacht aan zijn broek hangen nadat hij filmpjes op de videosite uploadde waarin hij het verhaal van een film inkort tot tien minuten. Hij gebruikt de originele beelden van een titel en bewerkt ze door onder andere een voice-over in te spreken.

Blijkbaar hield de jongen er geen rekening mee dat hij de rechten van de content niet bij hem liggen, maar bij de filmproducent. AmoGood, zoals de YouTuber zichzelf noemt, is behoorlijk populair op de Amerikaanse videosite. Zijn kanaal is goed voor meer dan 990.000 abonnees.

Volgens China Post moest de videomaker zich vorige week melden op het politiebureau van Taipei voor een verhoor. Of het daadwerkelijk tot een veroordeling gaat komen is afwachten. De YouTuber zegt in een video dat hij de gebruikte content eerlijk heeft verkregen en dat er geen illegale downloads bij kwamen kijken. Mocht de Taiwanees worden veroordeeld tot een straf vanwege het schenden van auteursrechten, dan kan de jongen maximaal vijf jaar achter tralies worden gezet.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *