YouTuber TotalBiscuit (33) overleden aan gevolgen van kanker

TotalBiscuit
YouTuber John Bain is op 33-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker.

Bain was beter bekend als TotalBiscuit en The Cynical Brit. Hij groeide de afgelopen jaren uit tot een bekende naam op YouTube, waar hij liefst 2,2 miljoen fans verzamelde met zijn ongezouten mening over allerlei games. Bain nam het vaak op voor kleinere titels en was aan de andere kant juist kritisch op de grotere uitgevers, die in zijn ogen alleen maar geld wilden verdienen.

Bain was al sinds 2014 ziek en kreeg in 2015 te horen dat hij niet meer genezen zou kunnen worden. In april maakte hij bekend dat hij niet lang meer te leven had, nadat de darmkanker uitzaaide naar zijn lever. Hij stopte op dat moment al met het reviewen van games en hield zijn volgers daarna constant op de hoogte van het verdere verloop van zijn ziekte. Vannacht volgde helaas het trieste bericht dat Bain was overleden.

Streamingplatform Twitch bedankte Bain al voor zijn bijdrage aan de industrie. “John’s recensies van games en zijn gevoel voor humor maakten hem een van de belangrijkste karakters in de game-industrie”, zo is te lezen in hun statement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *