YouTuber verdient miljoenen met populaire game-video’s

PewDiePie tijdens de opnames van een van zijn video's
Het lijkt zo simpel, maar blijkbaar kun je schatrijk worden met het spelen en becommentariƫren van de meest uiteenlopende games.

Kijk je regelmatig game-video’s op YouTube, dan ben je zijn naam vast en zeker al eens tegen gekomen. Felix Kjellberg is de grote man achter PewDiePie, met 27 miljoen abonnees het populairste YouTube-kanaal ooit. Hij filmt zichzelf terwijl hij gamet en levert daar op de voor hem zo kenmerkende manier commentaar op: vol passie.

Kjellberg houdt er niet zo van om de publiciteit op te zoeken met zijn succes, maar dat weerhield The Wall Street Journal er niet van zijn succesverhaal eens goed uit te zoeken. Zij concludeerden dat de Zweed jaarlijks vier miljoen dollar verdient dankzij de advertenties op zijn YouTube-pagina. Niet verkeerd voor iemand die eigenlijk niet veel meer doet dan het spelen van zijn favoriete games.

Kjellberg verdient niet alleen bakken met geld aan zijn video’s, hij kan een game dankzij zijn vele abonnees simpelweg maken of breken. Zo maakte hij een video (die zie je hieronder) over Flappy Bird en groeide deze bloedirritante game vervolgens uit tot een enorm succes.

[gv data=”lQz6xhlOt18″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *