YouTube’s grootste ster gaat eigen imperium opzetten

Auteur: , 3 Reacties
Felix Kjellberg wilt eigen netwerk

Felix Kjellberg, beter bekend als PewdiePie, is YouTube’s grootste ster met bijna 30 miljoen subscribers. De Zweedse ster is nu hard op weg zijn eigen netwerk op te bouwen.

Zijn gamevideo’s zijn goed voor zo’n 4 miljoen dollar per jaar aan advertentie inkomsten. Twee jaar geleden tekende Kjellberg al een contract van Maker Studios. Zij produceren online content en rekenen Kjellberg tot hun belangrijkste persoonlijkheid. Eerder dit jaar werd Maker Studio gekocht door Disney, maar het ziet ernaar uit dat Kjellberg zijn contract niet gaat vernieuwen.

In een interview met het Zweedse magazine Icon laat hij namelijk weten dat hij weinig heeft aan het betreffende bedrijf. Daarom is de Zweedse YouTuber van plan om zijn eigen netwerk op te zetten. “Ik kan er nog niet teveel over zeggen”, vertelt hij tegenover The Wall Street Journal. “Het is beschamend hoe slecht veel netwerken bestuurd worden. Ik wil er daarom alles aan doen om andere YouTubers te helpen.”3 reacties

Snap niet hoe mensen naar die kerel kunnen kijken, zwaar irritant, net zoals zijn vriendin. Een kleuterklas gedraagt zich volwassener… Maar het legt hem zo te lezen geen windeieren!
Moet ik me schamen dat ik deze kerel niet ken?
@azenomei:
Nee. Prijs jezelf gelukkig.
Dit is zo’n figuur dat getrouwd is met het internet. Hij heeft serieus de comments uitgeschakeld omdat zijn ‘maatjes’ (lees: abonnees) er niet voor hem waren en allemaal nare dingen in de comments riepen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).