YummyPets: sociaal netwerk voor dieren groeit door

iKat
Dieren in het nieuws! In Frankrijk hebben ze een eigen Facebook-achtig netwerk gekregen. En deze site, YummyPets.com, staat op het punt uit te breiden.

YummyPets werd in januari 2012 opgericht en opereert vanuit het Franse Bordeaux. Het biedt een soort facebookomgeving voor dieren, waarin baasjes diensten als afspraken met de dierenarts kunnen managen, en zowel dierspecifieke advertenties als producten te zien krijgen. Purrrfecte uitkomst voor dierengekkies. Ook komt er een service om vermiste dieren op te geven met locatiefunctionaliteiten, zodat dierenvrienden in de buurt een oogje in het zeil kunnen houden.

HIER een voorbeeldprofiel van een kat op YummyPets.
YummyPets

Maar voordat we er lacherig over doen: de site heeft inmiddels 150.000 leden, 20 werknemers in dienst, en wist bij een recente investeringsronde 1,5 miljoen euro op te halen. Dieren op de sociaalmedia zijn booming, ja. En deze week gaan ze de eerste stap buiten de landsgrenzen zetten.

Op 24 mei gaat er een Engelse versie voor het Verenigd Koninkrijk live. Volgens oprichters Matthieu Glayrouse en Mathieu Chollon omdat “één om de tien dieren daar al vertegenwoordigt is op de social media.” zo meldt Wired. Bonkers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *