Zakenman geeft 97 miljoen uit aan kantoor in Star Trek-stijl

Chinese zakenman laat kantoor bouwen in vorm van ruimteschipEen Chinese zakenman gaat wel heel erg ver met zijn liefde voor de serie Star Trek.

Hij heeft zijn kantoor namelijk laten ombouwen naar een ruimteschip uit de serie. Het gebouw wordt in gebruik genomen door de Chinese spel-ontwikkelaar Netdragon Websoft, laat de The Wall Street Journal weten. De directeur van Netdragon Liu Dejian is een enorme fan van de serie en heeft zo’n 97 miljoen dollar uitgegeven aan het ontwerp en de realisatie van zijn droom.

De bouw van het 260 meter lange kantoor begon in oktober 2010 en werd vorig jaar oktober afgerond. Het bedrijf NetDragon heeft zelfs toestemming gevraagd aan de Amerikaanse zender CBS, want zij beschikken over de rechten van de serie. Het was de eerste keer dat de Amerikaanse zender zoiets meemaakte en in eerste instantie dachten ze dan ook dat het om een grap ging. Het gebouw is inmiddels ook te bewonderen op Google Maps.

Toch blijft er een grote vraag: welk model van het ruimteschip is hier nagebouwd? Fans van de serie twijfelen tussen de NCC-1701-D en NCC-1701-E, maar het definitieve oordeel laten we graag aan jullie over.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *