Zal deze OnePlus 5-update het grootste probleem verhelpen?

OnePlus moet een beetje schaven aan belangrijke aspecten van hun vlaggenschip
Het relatief goedkope vlaggenschip kan wel wat verbeterd worden.

De OnePlus 5 is nu al enkele weken uit, maar wordt op het moment nog geteisterd door wat flinke problemen. Zo werd recentelijk bekend dat gebruikers van het Chinese toestel pech hadden als ze ooit in nood kwamen te zitten, doordat een bug het bellen van een noodnummer onmogelijk maakt. Een ander probleem is de karige batterijduur van OnePlus’ vlaggenschip. Zal de volgende update hier iets aan doen?

Als we de Franse journalisten van Frandroid mogen geloven, is dat precies wat OnePlus gaat aanpakken. De volgende update aan het besturingssysteem OxygenOS zou het gedrag van kernonderdelen van de software moeten aanpassen. Zo zou de communicatie tussen – en het geven van opdrachten aan onderdelen efficiënter moeten gebeuren, wat de batterijduur van de 3300 mAh-batterij moet verlengen.

OxygenOS
OxygenOS is een aangepaste versie van Android die de Chinese smartphonefabrikant voor hun toestellen heeft ontwikkeld. In principe is het simpelweg een basisversie van Android waar kleine tweaks en aanpassingen aan gemaakt zijn om het toestel beter te ondersteunen. Dit besturingssysteem is speciaal gemaakt voor de overzeese markt, want de Chinese variant heeft een eigen OS genaamd HydrogenOS.

De laatste keer dat OxygenOS werd geüpdate was in januari van dit jaar. Toen werd het besturingssysteem aan Android Nougat geïntroduceerd. Wanneer de eerstvolgende update gaat plaatsvinden is nog niet bekend en ook de inhoudelijke aanpassingen aan de software zijn nog niet helemaal duidelijk. Als we daarentegen iets mogen hopen voor OnePlus 5-gebruikers, is het wel dat ze gemakkelijk het noodnummer kunnen bellen en dat hun batterij het tijdens een hypothetische ontvoering ook lang volhoudt.

Nog geen reacties

  1. En daar waren we weer! Ik was al bang dat jullie eindelijk om waren na het bericht van vanmiddag, haha, maar nee, jullie hebben weer iets negatiefs gevonden. Alle problemen die jullie noemen zijn, of al opgelost met een updeetje, of voor Europese gebruikers geen probleem. En batterij-probleem? Zijn jullie niet in de war met de ifoon 7?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *