Ze bestaan nog echt! Mensen met een pistool iPhone-case

Auteur: , 6 Reacties
iPhone Gun case

Deze malloot was niet de eerste en zal waarschijnlijk ook niet de laatste zijn.

Als je onder die steen vandaan kruipt en kijkt naar de tijd waarin we leven en ziet wat er in de wereld om ons heen allemaal gebeurt, dan kun je waarschijnlijk wel bedenken dat het geen briljant idee is om rond te lopen met iPhone hoesje dat lijkt op een pistool.

De politie in het Britse Essex (Londen) kwam weer eens zo’n helder licht tegen. Ze plaatsten een foto op Twitter en vroegen aan het publiek: “Wat jou jij doen, wanneer je in een fractie van een seconde een besluit moet nemen”. Ze overwegen nog of ze de man zullen aanklagen.

Het moge duidelijk zijn: rondlopen zo’n hoesje is niet stoer of grappig, maar vooral erg dom. Je hebt geen idee in wat voor situatie je terecht kunt komen en hoe dreigend zo’n hoesje voor een ander kan overkomen. Agenten zijn ook maar gewoon mensen die een situatie heel snel moeten inschatten en daarbij fouten kunnen maken. Fouten die heel vervelend voor jou kunnen uitpakken.6 reacties

als agent zijnde, stun gun op hem richten, zeggen dat ie moet blijven staan, heel langzaam naar achter lopen en uit z’n broekzak halen. telefoon eruit, omdat ik zie dat ie nep is, telefoon terug, hoesje in het vuur.
@gwnbmw:

topcop !
Je moet toch wat om op te vallen. Dat doe je vandaag de dag inderdaad niet meer met alleen een iPhone. Zelfs niet met uitsparing in je hoesje zodat iedereen het logo kan zien.
Mensen. Je hebt erbij die gewoon hun ding doen. Geen behoefte aan al te veel aandacht. En je hebt erbij die alles doen om aandacht te trekken. Type met een aftermarket uitlaat te hard door je straat rijden. Non verbaal schreeuwen noem ik dat. In feite hetzelfde als wat deze dude ook doet. Treurig wordt ik er van.
“Agenten zijn ook maar gewoon mensen die een situatie heel snel moeten inschatten en daarbij fouten kunnen maken.”

Een agent die schiet zodra iemand dit ding uit zijn broekzak trekt, maakt geen fout. Die doet precies waarvoor hij is opgeleid.

Degene die dat ding bij zich heeft en het uit zijn broekzak haalt… die maakt een fout.

Laten we het even vanuit het juiste perspectief bekijken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).