Zeldzame Yu-Gi-Oh!-kaart voor 400.000 dollar (!) te koop

Zeldzame Yu-Gi-Oh!-kaart voor 400.000 dollar (!) te koop
Madness.

Schaarsheid kan leiden tot complete gekkigheid. Of het nu postzegels, auto’s of freakin’ Yu-Gi-Oh!-kaarten zijn. Speciale kaarten van de anime zijn ongeveer zo’n 700 dollar waard. Veel geld, maar het bedrag is nog te overzien voor de meesten. Zeldzamere kaarten gaan voor 1.000+ dollar weg. Oké, een groter bedrag, maar niet ongebruikelijk in de wereld van schaarse producten.

Er zijn ook heftige uitzonderingen. Een speciale kaartenwinkel in Japan verkoopt een Yu-Gi-Oh!-kaart genaamd Blue-Eyes Ultimate Dragon. Kosten: 45 miljoen yen. Dat komt neer op omgerekend 406.800 dollar. Ja, dat is een uitzonderlijk bedrag in deze business.

De kaart uit 1999 is uniek, wat de krankzinnige prijs verklaart. Of men ook daadwerkelijk meer dan 400.000 dollar gaat betalen voor de kaart is nog maar de vraag. De vorige eigenaar vroeg in het verleden omgerekend 99,9 miljard yen voor de kaart. Dat komt omgerekend neer op bijna 895 miljoen dollar. Dit moest een grap zijn, want niemand gaat natuurlijk zo achterlijk veel geld neertellen voor een Yu-Gi-Oh!-kaart. Toch zijn zeldzame kaarten grof geld waard. In het verleden werd de Black Luster Soldier-kaart verkocht voor omgerekend twee miljoen dollar. (via Twitter)

4 reacties

  1. Hoeveel Japaners van rond de 40 zullen er boos zijn dat hun moeder een jaar of 10 geleden de hele collectie kinderkaarten bij het grof vuil heeft gezet?
    Ik ben er iig nog steeds boos over (Magic kaarten dan).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *