Zelf je accu vervangen? Koop dan vooral geen Macbook

Auteur: , 4 Reacties
Zelf je accu vervangen? Koop dan vooral geen Macbook

Op computergebied zijn we er de afgelopen jaren alleen maar op vooruit gegaan, toch? Dat zou je denken, maar die bewering klopt niet helemaal.

Het is voor laptop-gebruikers namelijk steeds lastiger geworden om zelf componenten te vervangen. De Consumentenbond onderzocht net als vijf jaar geleden in hoeverre het mogelijk is om zelf een nieuwe accu te plaatsen. Het resultaat laat zich raden: waar je vijf jaar geleden nog bij 77 procent van alle laptops zelf de accu kon vervangen is dat nu nog maar 42 procent.

De Consumentenbond stelde ook een ranglijst samen naar aanleiding van het onderzoek, waarbij meer 600 laptops werden bekeken. Het zal niemand verbazen dat Apple het slechtst scoorde, want het bedrijf uit Cupertino maakt vrijwel elk component in zijn Macbooks zo dat je zelf helemaal niets kunt vervangen. Apple kreeg dan ook een 3.

Acer (5,5), Asus (6) en HP (7) scoren al iets beter, maar als je zeker wilt weten dat je zelf je accu kunt vervangen, dan doe je er goed aan een laptop van Toshiba of een Lenovo aan te schaffen. Deze merken scoren met een 8,6 en een 9,6 namelijk een stuk beter dan alle andere onderzochte merken.4 reacties

Zo,n laptop gooi je toch weg na een paar jaar?
@norge: Nu je het zegt. Ik koop inderdaad elke 2/3 jaar een nieuwe laptop. Oude gaat naar mijn dochter. En als de accu stuk gaat, gaat die eruit en gebruikt ze de laptop als “desktop”. Dit gaat al enkele jaren goed. Als ze straks een “echte” laptop nodig heeft voor school koop ik wel 2 laptops.
Ik heb een dell e7250 ultrabook met jawel een ethernet poort EN verwisselbare accu welk 9 uur meegaat.
@dragonforce: Yup, de Macbooks beginnen echt gedateerd te worden …
Met name in hetzelfde budget worden ze aan alle kanten voorbij geraced door legio andere machines.

Met name de schermen en connectivity beginnen nu echt issues te worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).