Zelfgemaakt jet-snowboard is onveilig en tof tegelijk

Jet-powered-snowboard
Als extreme sporten niet spannend genoeg voor je zijn, kun je het altijd wat verder uitbouwen. Bijvoorbeeld door een ‘Jet-powered snowboard’ uit de 3D-printer te laten rollen.

Jude Gomilla is de techneut die achter dit ontwerp zit, waarbij een krachtige elektrische ventilator in een 3D geprinte standaard achterop een snowboard is geplakt. Gomilla zegt speciale Gorilla lijm gebruikt te hebben, zodat zijn constructie niet onderweg uit elkaar valt.

Vier minuten plezier
De ventilator is draadloos verbonden met een controller, waarmee hij de snelheid kan regelen. Jammer genoeg is de oplaadbare batterij van 400Ah na vier minuten op volle kracht blazen alweer leeg. Niet de meest efficiënte manier om vooruit te komen op een snowboard dus, maar wel een interessant bouwproces. Tijd voor een grotere batterij dus?

Gomilla heeft op zijn website stap voor stap uitgelegd hoe hij het snowboard in elkaar heeft gezet. Proberen op eigen risico dus, of je bekijkt gewoon onderstaande video om een idee te krijgen hoe zo’n Jet-powered snowboard werkt.

[gv data=”vnpk1cHX8R8″][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *