Zelfrijdende auto klaar voor de weg! [video]

Google Car
Goed nieuws voor iedereen die (niet) van autorijden houdt: de eerste zelfrijdende Google-auto gaat deze zomer al zijn eerste proefritjes maken.

Vooralsnog zit er voor de veiligheid nog wel een bestuurder in en houden ze het bij een kalme 40 kilometer per uur. Maar toch: de toekomst lijkt opeens even heel dichtbij.

Projectleider Chris Urmson schrijft in een blogpost dat de Google-auto’s zullen gaan toeren in het plaatsje Mountain View in Californië, waar Google ook gevestigd is. De prototypes gebruiken dezelfde software als de zelfrijdende Lexus RX450h, die Google inspireerde zelf een volledig nieuwe auto te bouwen. Volgens Urmson is het doel om het aantal verkeersongelukken te verminderen, de miljarden in files verspilde uren reduceren, en autorijden mogelijk te maken voor mensen die geen rijbewijs hebben.

“We zien er naar uit te leren hoe mensen zich verhouden tot deze voertuigen”, zegt Urmson, “En om te ontdekken welke uitdagingen er liggen voor zelfrijdende voertuigen: waar moet hij bijvoorbeeld stoppen als zijn exacte bestemming geblokkeerd is door files of bouwwerkzaamheden. De komende jaren willen we veel kleine pilots draaien met onze prototypes om te leren wat mensen van de auto’s verwachten.”

Eerder deze week werd bekend dat Google’s zelfrijdende auto’s betrokken zijn bij maar liefst 11 auto-ongelukken. Het bedrijf liet weten dat het in deze gevallen niet aan hun auto’s lag.

[gv data=”uCezICQNgJU”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *