Zelfs elektronische sigaretten bevatten nu malware

E-smoker-malware
E-sigaretten zijn misschien goed voor jouw gezondheid, maar kunnen een vervelend virus met zich meebrengen voor je elektronische apparaten.

Volgens The Guardian zijn E-sigaretten namelijk het nieuwe middel om stiekem malware te verspreiden. De meesten laad je immers op via USB, en zitten dus regelmatig in de USB-poort van een laptop of computer. Dit geeft onbetrouwbare bedrijven die een dergelijke elektronische sigaret aanbieden de mogelijkheid om toegang te krijgen tot jouw computer.

Mp3 en digitale fotolijstjes
Op sites als Reddit wordt ook al melding gemaakt van dit soort kwaadwillende sigaretten, en dat is niet zo gek. Al jaren worden onschuldig-ogende USB-apparaten gebruikt om computers te infecteren. Eerst waren het mp3-spelers, toen digitale fotolijstjes, en nu dus elektronische sigaretten die jouw USB-poort voor andere doeleinden van opladen willen benutten. Dit soort malafide software in producten zijn over het algemeen afkomstig uit China.

Het devies is dan ook om je E-rookwaren te kopen van betrouwbare en bekende merken, en goed te kijken of het zegeltje niet verbroken is als je jouw exemplaar thuisgestuurd krijgt.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *