Zelfs Will.i.am ontwerpt nu wearables

Auteur: , 3 Reacties
Will.i.am

Zanger Will.i.am heeft afgelopen nacht zijn eigen smartwatch onthuld, die dankzij een ingebouwde simkaart geen telefoon nodig heeft om te functioneren.

Hij noemt zijn creatie de Puls, een slimme armband die veel lijkt op een smartwatch. In tegenstelling tot de meeste concurrenten heeft de Puls een eigen simkaart, zodat je hem ook zonder smartphone kunt gebruiken om te ermee te bellen en smsen. Uiteraard is er ook een grote focus op muziek, daar zorgen twee speakertjes in de armband voor.

Geen Android Wear
Hoewel de Puls op Android draait gaat het hier niet om Android Wear. Het eigen bedrijf van de artiest (I.am+) zette het product in elkaar, en presenteerde bovendien een aantal kledingstukken met ingebouwde accu’s. Door de Puls daar tegenaan te houden, kun je hem opladen. Hoe lang de Puls zonder dit soort accukledij meegaat, is nog niet bekend.

Puls-Smartband

De Puls heeft een gps-chip, 1GB aan werkgeheugen en 16GB opslagruimte. De gebogen accu die de wearable van stroom voorziet, zit verwerkt in de brede band. Ook heeft de band zijn eigen Siri-achtige assistente, Anita (spreek uit: ‘Aneeda’). Tegen het einde van het jaar komt de Puls naar Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Hoe duur hij zal worden, is ook nog maar de vraag.

Will.i.am de techdesigner
In 2012 lanceerde Will.i.am zijn eigen hoesje voor de iPhone 4S en 5, met ingebouwde cameralenzen om de kwaliteit van de smartphonecamera te verbeteren. Een groot succes werd deze ‘foto.sosho’ volgens kenners nooit, al vragen wij ons vooral af waarom Will.i.am altijd een punt tussen.zijn.woorden.zet.3 reacties

Lol. Die gast kan ook niet stilzitten!
@sebasjuhh: Je zou bijna medelijden met hem krijgen, al vind ik het nog steeds triest dat hij een DMC delorean heeft opgeofferd om zijn ‘eigen’ auto te creĆ«ren.
Binnenkort gaat die Will.i.am nog de figuurtjes in m’n blik soep ontwerpen.. #sadness

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).