Zes alternatieve webbrowsers die je moet kennen

Auteur: , 2 Reacties
Zes-alternatieve-browsers

Google Chrome, Firefox, Safari en Internet Explorer zijn welbekende browsers, maar ondertussen wachten tientallen anderen om geprobeerd te worden.

Deze zes onbekende browsers vonden we via News360 en zijn daadwerkelijk de moeite waard.

6. WhiteHat Aviator: Privacy-proof!
Aviator
Een groot deel van de onbekendere browsers probeert downloaders te winnen door hun privacybescherming aan te prijzen. Mensen met angst voor de NSA of andere bedrijven die jouw informatie willen stelen, kunnen terecht bij Whitehat Aviator, omdat het geen privé-data opslaat. Vergelijk het een beetje met de incognito-modus van Google Chrome. Er wordt niets opgeslagen en er zijn zelfs wat slimme manieren aangebracht om kwaadwillende sites te weren. Zo zullen video’s niet automatisch afspelen (ook handig voor Facebook dus) en zul je steeds toestemming moeten geven als een website iets van je vraagt.
Download

5. Citrio: Voor de downloadfanaat
Citrio
Citrio is gemaakt voor de torrent-freak. De browser staat hogere downloadsnelheden toe, heeft een ingebouwde bit-torrent client, een proxy switcher en een download manager. Vooral dat laatste is belangrijk, omdat het je niet alleen een handig overzicht van je downloads geeft, maar ook de optie toevoegt om ze te versnellen. Het hangt er natuurlijk vanaf waar je iets van downloadt, maar in een optimale situatie kan Citrio je snelheid tot vijf keer versnellen. Er zijn ook losse downloadversnellers, maar met deze browser heb je al je downloadhulpjes handig bij elkaar.
Download

4. Midori: Licht en simpel
Midori
Een oude laptop of PC kan het zwaar krijgen met alle extensies en extra functies van populaire browsers. Midori gaat terug naar de basis, en is een prima alternatief voor mensen die soms wat dingen opzoeken, mailtjes versturen en hun social media checken. Weinig toeters en bellen dus, maar daar is Midori dan ook voor gemaakt. Ideaal als je jouw RAM wat rust wilt geven.
Download

3. Coowon: Voor online gamers
Coowon
Als je graag wat games speelt tijdens kantooruren, dan kan Coowon jouw baan redden. Een speciale ‘boss’ knop verbergt al je spelschermen, zodat je direct kunt doen alsof je hard aan het werk bent. Ook is er ondersteuning voor je PC- of Xboxcontroller aanwezig, en kun je meerdere afzonderlijke schermen openen om tegelijk in te loggen op verschillende (of dezelfde) games.
Download

2. SpaceTime 3D: voor studenten
Spacetime-3D
Als je voor een scriptie op zoek bent naar goede bronnen, dan kun je wel eens moe worden van alle zinloze pagina’s die je opent. SpaceTime 3D biedt uitkomst, door previews toe te voegen van alle links waar je overheen gaat met je muis. Googleresultaten kun je op deze manier een stuk sneller doorspitten, door even snel te kijken of de juiste informatie op een bepaalde pagina staat. Zie het meer als een applicatie dan een volledig nieuwe browser, die jouw studentenleven wat gemakkelijker maakt.
Download

1. Alienforce: voor aliens en science-fiction-fans
Alienforce
Ja, Alienforce beweert de snelheid van je browser te verhogen, maar is vooral een flitsende browser voor mensen die in buitenaards leven geloven. De strakke zwarte layout is in ieder geval fijn voor je ogen als je vaak ’s avonds achter je PC zit, en het alienhoofd dat je aanstaart bij het opstarten is ook een fijn welkomstbericht.
Download2 reacties

Ook een bekende privacy browser is EPIC browser met voorgeinstalleerde adblocker, no history, no tracking, etc, etc,

https://www.epicbrowser.com/

Maar wat ik liever zie is één wereld wijde standaard. De browser war heeft alleen maar voor fragmentatie gezorgd. Voor webdevelopers is het een ramp om een website 100% werkend te krijgen binnen alle browsers.
Mooi artikel! Ontzettend handig

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).