Zet Apple hier een volgende stap in proces Apple Car?

Auteur: , 1 Reactie
Apple

Het is al even stil rondom de Apple Car. Daar is nu mogelijk verandering in gekomen.

De Amerikaanse techgigant uit Cupertino werkt vermoedelijk nog steeds aan een eigen auto. De staat Californië heeft het bedrijf een vergunning gegeven om met een zelfrijdende auto proeven te doen op de openbare weg. De zonnige staat is een belangrijk testterrein voor veel automerken. Niet alleen techfabrikanten zoals Google en nu ook Apple, maar ook reguliere automerken gebruiken Californië als testveld.

De link met de Apple Car is nog wat dun. De vergunning is namelijk specifiek gericht op het testen van autonome technologie. Apple heeft niet een eigen auto, maar de Lexus RX450h uitgekozen als testobject. Het Amerikaanse techbedrijf mag drie SUV’s van het Japanse automerk gebruiken om proeven uit te voeren. Naast drie auto’s zijn ook drie vaste chauffeurs aangewezen.

De komende periode zal de techgigant data gaan verzamelen met de drie auto’s. Wellicht dat Apple de techniek gaat gebruiken voor de Apple Car, al is het nog steeds opvallend stil rondom dit project. (via TechCrunch)1 reactie

Tja zal wel weer lekker gehyped worden als die komt

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).