Zet Sony nieuw wapen in tegen Xbox Project Scarlett?

sony-microsoft-xbox-project-scarlett-playstation-5
Deze concurrentieslag wordt in 2020 episch.

Playstation en de Xbox concurreren al langer met elkaar. Nu Sony de PlayStation 5 heeft aangekondigd en Microsoft met de Xbox Project Scarlett komt maken beide partijen zich op voor de volgende ronde in deze concurrentiestrijd en die belooft meer dan heftig te worden. Dit is natuurlijk goed nieuws voor gamers, want als beide partijen tot het uiterste gaan leidt dit ongetwijfeld tot uitgebreide verbeteringen en veel nieuwe technische snufjes.

Het moment van presentatie wordt daarbij belangrijk. De partij die als eerste op de markt komt heeft natuurlijk het voordeel dat innovatieve gamers wellicht voor hen kiezen. Daar staat tegenover dat die partij de kaarten op tafel moet leggen en de andere partij dus kan zien of er nog een laatste troef toegevoegd kan worden om gamers over te halen om even te wachten. Voor zover nu bekend zal Sony het spits afbijten. Volgens hardnekkige geruchten plannen zij op 21 februari een evenement organiseren met de naam “PlayStation Meeting 2020”, dus dat lijkt duidelijk.

De Xbox Project Scarlett is -eveneens volgens geruchten- gepland voor na de zomer van 2020, zodat deze op tijd in de winkels ligt voor de feestdagen. Dit zou Microsoft het voordeel geven dat zij nog een aantal maanden na bekendmaking van de PlayStation 5 heeft om de Xbox Project Scarlett te modificeren. Hier lijkt Samsung een stokje voor gestoken te hebben. De als betrouwbaar bekend staande gamejournalist Zenj Nishikawa meldt dat officials van Sony hem tijdens een congres hebben bevestigd dat er twee versies van de PlayStation 5 komen. Een reguliere versie en een versie voor de hardcore gamers. Deze zou extra zware specificaties kennen en dus ook hoger in prijs liggen. Details over de verschillen zijn nog niet bekend.

Overigens had Microsoft de optie van twee versies ook overwogen. Zij hadden het project Xbox Lockhart daarvoor gestart. Zij besloten echter deze zomer dat zij zich volledig op de optimalisatie van de Xbox Project Scarlett willen richten en hebben inmiddels de stekker uit het andere project getrokken. Uiteraard zou het project na dit nieuws van Sony weer uit de mottenballen gehaald kunnen worden. Hoe het ook zij, de concurrentiestrijd belooft mooie tijden voor de gamer en veel onthullingen in de komende periode.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *