Zeven gadgets die je fit houden achter je bureau


Veel zitten is slecht voor je, daarover zal geen twijfel bestaan. Maar hoe voorkom je als doorgewinterde computerverslaafde dat je compleet vastkoekt aan een toetsenbord? Hier zeven tips.

1. Ga staan!
StandDesk
Staand werken is goed voor je, maar dat doen wij dan wel graag op de 2.0-manier. Met de StandDesk bijvoorbeeld, een project op Kickstarter dat zich nu al een gigantisch succes mag noemen. Het bureaublad van de StandDesk kun je met twee knoppen aan de zijkant in hoogte laten variëren, van minimaal 71 cm tot maximaal 114 centimeter hoog. Er zit ook een memory-functie op. Kosten: $399. Niet duur, vergeleken met andere automatische sta-bureau’s.

2. De GymGym bureaustoel
GymGym bureaustoel
Zit je toch liever? Zorg dan voor de juiste hardware onder je achterwerk. Met deze bureaustoel van GymGym bijvoorbeeld. Het ziet er wellicht uit als een martelwerktuig, in realiteit zorgt ‘ie ervoor dat je continue de juiste zithouding aanneemt. Bovendien kun je er oefeningen voor armen, rug, borst, benen en schouders mee doen. Kosten: $800.

3. Zittend je vetrollen wegtrappen
Gamercize Stepper
De Gamercize Stepper is gemaakt om been- en voetoefeningen te doen terwijl je zit. Want zittend is fitness het leukst, nietwaar? Op een display kun je vervolgens aflezen hoeveel calorieën je hebt verbrand. Per uur zou dat tussen de 200 en de 400 kunnen liggen, als je een beetje doortrapt. Kosten: £119.

4. Ongemakkelijke balanceerstoel
Office Fitness Exercise Ball Chair with Adjustable Back Rest
Vind je het niet erg om het mikpunt van spot en hoon te worden op kantoor? Regel dan een Gaiam Balance Ball Chair. Hierop dien je constant je evenwicht zien te bewaren, waardoor je complete spiergroepen blijft aanspreken gedurende de dag. Goed voor een beetje kracht in je torso. Kosten: £90

5. Het loopbandbureau
Lifespan TR-1200-DT5
Misschien meer iets voor thuis dan op kantoor, maar wil je serieus calorieën verbranden tijdens je bureauwerkzaamheden dan is een loopband onmisbaar. De Lifespan TR-1200-DT5 combineert een loopband met een in hoogte verstelbaar bureau en een geïntegreerd display waarop je instellingen kunt regelen en de gelopen afstand kan aflezen. Kosten: $1.499

6. Fitnesstrackers
Fitnesstracker
Met activiteitstracker als de Jawbone, Nike Fuelband, Fitbit Force en de LG Lifeband kun je 24 uur per dag je bewegingsactiviteit bijhouden. Ook handig om je slaappatroon op kantoor te tracken, mocht je soms even indutten. Bij diverse fitnesstrackers wordt ook je hartslag gemeten en kun je je eetpatroon monitoren.

7. De Office Fitness-app
Office Fitness-app
Met deze app Рof ̩̩n van de tientallen alternatieven Рkrijg je rek- en spieroefeningen voorgeschoteld die je makkelijk achter je bureau kunt doen. Er wordt met name gekeken naar buikoefeningen, een spiergroep die bovengemiddeld veel nadeel ondervindt van zittend werk.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *