Zie hoe een drone op een bewegend platform kan landen

Auteur: , Geen reacties
Zie hoe een drone op een bewegend platform land

Om de moeilijkheidsgraad nog iets te verhogen werken beide voertuigen werken ook nog eens zelfstandig.

Wetenschappers bedenken steeds meer toepassingen voor drones. Veel van deze toepassingen komen direct uit het gebied waar de drones worden ingezet. Zo komen ook een hoop idee├źn vanaf het slagveld. Daar kwam dan ook de vraag naar een drone die zelfstandig op een voertuig kan landen en zo uit de gevarenzone gereden kan worden.

Dat lijkt vrij simpel, maar voordat zo iets daadwerkelijk in de praktijk gedaan kan worden zijn er al vele drones gesneuveld. Het is dan ook nog steeds erg ingewikkeld om twee robots met elkaar te laten samenwerken. Er worden dan ook nog maar kleine stapjes gemaakt, maar in onderstaande video zien we dat ze al een heel eind zijn.

Zo komen beide voertuigen samen op een vooraf ingestelde locatie. De drone communiceert vervolgens met de robot op de grond om erachter te komen wanneer hij kan landen. Zodra beide voertuigen elkaar hebben gevonden wordt de landing ingezet. Op deze manier zou een drone kunnen landen op een mobiel oplaadstation en daarna weer verder vliegen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).