Ziekenhuizen gebruiken drones om samples te vervoeren

Swiss Post
Top! Nieuwe techniek gebruiken voor hulpdoeleinden.

Drones zijn natuurlijk hartstikke leuke speeltjes om gave videobeelden mee te maken of andere eventuele hobby-doeleinden. De apparaten worden echter ook op serieuzere gebieden ingezet. Bijvoorbeeld in het leger of deze ziekenhuizen in Zwitserland, waar drones samples van laboratoriums uitwisselen.

De afgelopen periode hebben er meer dan 70 testvluchten plaatsgevonden tussen twee ziekenhuizen in Lugano. Het bedrijf Swiss Post is verantwoordelijk voor het vervoer van de samples. De tests zijn positief bevonden en in 2018 willen de ziekenhuizen een vervoerslijn actief hebben.

De samples wegen weinig en zijn dus ideaal geschikt om per drone te worden vervoerd. Drones hebben geen last van files en het vervoeren gaat relatief snel. Als de vervoerslijn eenmaal is opgezet zegt Swiss Post dat er dagelijks uitwisselingen van samples zullen gaan plaatsvinden. De staff van de betrokken ziekenhuizen worden opgeleid om op een correcte manier om te gaan met de drones.

De drones hebben een topsnelheid van 36 km/u, met een actieradius van zo’n 20 kilometer. Infraroodsensoren worden gebruikt voor een vlekkeloos vertrek en landing. De vliegende apparaten kunnen pakketten tot en met twee kilogram vervoeren. De drones zijn gemaakt door het Amerikaanse Matternet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *