Ziggo en Vodafone fuseren

Auteur: , 6 Reacties
Hap!

Gelijkwaardig fuseren en dan ook nog een miljard betalen, wie doet dat nou?

Nadat Liberty Global eerder Ziggo opslokte en hun eigen merknaam UPC liet vervallen vanwege het betere imago van de aangekochte kabelaar, is het nu Vodafone dat ten prooi valt van de Ajax-sponsor. De bedrijven komen in een 50%-50% joint venture, maar om dat gelijk te trekken mag Vodafone wel €1 miljard cash op tafel leggen.

Dat bedrag moet zich in een jaar of zeven terugverdienen. Althans Vodafone en Ziggo verwachten €280 miljoen per jaar te kunnen besparen met de fusie. Dat is altijd een leuk idee, maar meestal lukt dat niet, denk aan de fusie van Ziggo met UPC. Beide bedrijven bieden al mobiele en vaste telefonie en internet en televisie aan, maar gaan dat nu natuurlijk gezamenlijk doen. Of dat onder de naam Ziggo, Vodafone of Ziggafone of Vodago gaat gebeuren is nog niet bekendgemaakt.

De volgende stap is goedkeuring van de consumenten- en mededingingswaakhonden van de EU en dan kunnen de Ajax-haters weer een merk aan hun lijstje toevoegen.6 reacties

Ai, slecht nieuws. Die 280mil zal wel grotendeels uit de zak van de consument komen als gevolg van marktdominatie.
@valetparker, ik denk dat je bedoelt:”Nadat Liberty Global eerder Ziggo opslokte en hun eigen merknaam UPC liet vervallen i.v.m. het betere imago van de net aangekochte kabelaar, is het nu Vodafone dat ten prooi valt aan de breedbandreus” ;-)
Zie het resultaat… :-)
@valetparker: Ik had het zelf niet béter kunnen zeggen! ;-)
Jammer, toch maar naar KPN dan.
Ze gaan niet fuseren. Ziggo en Vodafone gaan in NL een Joint Venture overeenkomst aan.
Dat is iets heel anders, Google het anders even…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).