Ziggo komt met dikste mediabox op de markt

netjes
Allerlei moderne snufjes, inclusief 4k- en hdr-ondersteuning.

Veel televisiezenders vragen zich af waarom jongeren geen TV meer kijken. Afgezien van het hele ‘programma op een vast tijdstip’-concept is de gebruiksvriendelijkheid van een gemiddelde TV-set ook om te janken. Ziggo lijkt daar flink verandering in te gaan brengen.

De provider zet namelijk specificaties online van hun aankomende mediabox , de Mediabox Next. Het is duidelijk dat ze zich volledig inzetten voor een optimale gebruikerservaring. De aankomende mediabox zal onder andere ondersteuning bieden voor 4K beeldmateriaal, HRD-content en Dolby Digital-audio. Dat zal er tof uitzien op Samsung’s gloednieuwe (peperdure) 4K TV-reeks.

Alsof dat nog niet genoeg is, werkt de afstandbediening ook met spraakbesturing, je kunt live-uitzendingen en opnames bekijken op je smartphone, tablet en computer en die opnames kun je op afstand starten, stoppen, inplannen en verwijderen. Gebruikers hebben 400 uur aan online opslag. Uiteraard is er ook ondersteuning voor (volgens Ziggo meer dan 30) apps waaronder Netflix, YouTube en Videoland.

Kortom, een hele hoop hedendaagse functies die de gebruiksvriendelijkheid van een TV-box aanzienlijk moeten vergroten. Als Ziggo nu nog de grootte van het kastje en de hoeveelheid geluid weet in te perken dan zitten ze helemaal gebakken. Naar eigen zeggen pakken ze die twee problemen inderdaad aan met de Mediabox Next.

Hoewel er nog geen officiële ‘releasedatum’ bekend is, kondigde de provider het boxje vorig jaar aan, met een lancering in 2019 als datum. Nu de productspecificaties online zijn gezet kan het haast niet lang meer duren voordat klanten aan de slag kunnen met deze modernere manier van TV kijken.

2 reacties

  1. Als de software van dit ding net zo ‘goed’ is als destijds de early adopters van de Mediabox resp. Horizon Box ervoeren, kun je er het eerste jaar maar beter met een grote boog om heenlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *