Zijn dit de specs van de iPhone XI? [renders]

iphone-XI-renders-1
Inventarisatie: dit verwacht men tot nu toe.

De nieuwe versie van de huidige generatie iPhones wordt pas in september verwacht. Ondertussen wordt er al volop gespeculeerd over de opvolger, de iPhone XI. Wij zetten de betrouwbaarste geruchten tot nu toe op een rij.

Uiterlijk van de iPhone XI
Ten aanzien van het uiterlijk verwacht men dat deze iPhone (nog) een notch heeft. Apple zou experimenteren met een gat voor de selfiecamera, maar dat lijkt niet eerder dan in 2020 te gebeuren. Wat wel lijkt te veranderen is de achterkant, waar men nu een grote uitsparing voor een triple camerasysteem verwacht. De iPhone XI zou dan ook qua uiterlijk wel eens overeen kunnen komen met de Google Pixel 4.

Volgens andere geruchten komt er toch een ander ontwerp. Hoe dat eruit moet zien zie je in onderstaande render.
iphone-XI-renders-2
Voor deze render, ontworpen door Onleaks, is echter minder back-up te vinden in andere geruchten.

Binnen de renders is er nog discussies over het materiaal voor de achterkant. Er zou namelijk getest worden met matglas. Aan de schermgrootte zou niet veel veranderen, wel zou er sprake zijn van 3D-touchscreen. Hier zijn aanwijzingen voor te vinden in de specificaties van iOS 13.

Techniek rond de iPhone XI
Technisch lijkt er ook een hoop verbeterd te worden. Zo voorziet men de nieuwe A13 chip een een batterij van liefst 4000 mAh en 18W snellaad-capaciteit. Ook zouden er plannen zijn om de iPhone XI ‘reverse chargeable’ te maken, waardoor je de iPhone ook kunt gebruiken om andere apparaten op te laden.

Er wordt uiteraard veel gespeculeerd over het triple camera systeem. De sterkste geruchten spreken over een dubbele camera van 14 MP en 10 MP aan de achterzijde, waarbij de derde camera een speciale sensor, zoals groothoeklens of 3D-sensor zou zijn. De selfiecamera aan de voorkant zou 12 MP zijn.
Daarbij zou een auto-correctie functie ervoor zorgen dat de kwaliteit van de foto’s verder verbeterd wordt en is er sprake van nacht-visie om ook goede beeldkwaliteit bij minder licht te krijgen.

Connectiviteit
De verwachting is nog steeds dat Apple tot minsten 2020 wacht met 5G-connectiviteit. Wel zou men klaar zijn voor Wifi 6 en wordt de Lightning-kabel dan toch vervangen door een USB-C-poort. Ook verwacht men dat Apple aansluit bij de dual-Bluetooth trend, waarmee je verschillende content tegelijk naar verschillende apparaten kunt streamen. Tot slot wordt het nieuwe iOS 13 besturingssysteem uiteraard verwacht.

Het goede nieuws is dat men verwacht dat de iPhone 11 ook in september uitkomt. Minder goed nieuws is dat deze waarschijnlijk ook in het hoge(re) prijssegment zal vallen. Als bovenstaande geruchten kloppen zou men bovendien in 2019 kiezen voor een jaar met upgrades en pas in 2020 het ontwerp van de voorkant aanpakken. Dit zou aansluiten bij de implementatie van 5G-technologie.

Bron: Stuff.tv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *