Zijn we er toch weer ingetuind?

Auteur: , 2 Reacties
De sire campagne voor wie doe je het eigenlijk

We hadden deze week al onze twijfels over The Good Life Agency. Terecht naar nu blijkt.

De hele week schalde de commercial van The Good Life Agency door de ether. Voor een paar tientjes per maand zou dit bedrijf ervoor zorgen dat je op social media de show steelt. En indien gewenst kon The Good Life Agency ook een fotoshot van je perfecte avond uit verzorgen of een strakke sportauto regelen waarmee je indruk kunt maken op je date.

Wij twijfelden al zeer aan de echtheid van The Good Life Agency. . En we hadden gelijk.

Maar The Good Life Agency is geen echt bureau. Het is een sociaal experiment van Stichting Ideële Reclame (SIRE) om te kijken hoever mensen willen gaan voor een succesvol(ler) imago. In korte tijd bereikte het bureau miljoenen mensen.

Het experiment laat zien dat veel mensen hun leven graag mooier voordoen dan het wellicht in werkelijkheid is. Terwijl we daar niet gelukkiger van worden. Met de onthulling van het experiment start SIRE vandaag haar nieuwe campagne ‘Voor wie doe jij het eigenlijk?’

SIRE laat weten dat de bijbehorende website binnen één week tijd meer dan 100.000 bezoeken heeft gehad, waarvan 31.000 uniek. Hierbij zijn 170 inschrijvingen binnengekomen. 72 procent hiervan was man. Zij schreven zich vooral in voor de diensten ‘headhunten en laat je endorsen’ en ‘perfect dinner of night out’. Vrouwen kozen vooral voor ‘better you fotoshop service’.

Voorafgaand aan het experiment heeft SIRE onderzoek laten uitvoeren, waaruit blijkt dat 63% van de Nederlanders inschat dat mensen hun leven mooier voordoen dan het in werkelijkheid is. Slechts 16% geeft toe dit zelf ook te doen. Toch blijkt dat ruim een derde van de Nederlanders betaalde diensten overweegt om de maatschappelijke status te verhogen. Met het sociaal experiment is die behoefte in de praktijk getoetst.

Nep? Het maakt ons niet uit. Deze Instagram-babe vinden wij wel mooi…2 reacties

Mijn hemel hoe simpel kun je zijn.
Wees gewoon jezelf, dat is al uniek genoeg.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).