Zo belangrijk is muziek op YouTube

Auteur: , 4 Reacties
YouTube

Dit onderzoek mag eigenlijk geen verrassing zijn.

Spotify is leuk, maar dan moet je er wel voor betalen. Als gratis gebruiker zijn er soms vervelende reclames van wel 30 seconden. Dat doet YouTube een stuk beter met advertenties die na vijf seconden of sneller kunnen worden overgeslagen.

Volgens een recent onderzoek van Ide nternational Federation of the Phonographic Industryde (pdf) blijkt dat 47 procent van de globale muziek wordt beluisterd via YouTube. 52 procent verkiest het luisteren van muziek over het kijken van de video’s. Slechts 28 procent van de markt is in handen van betaalde muziek streamingdiensten. Gratis audio diensten hebben voor 20 procent de markt in handen.

YouTube kent ook een betaalde dienst, in de vorm van YouTube Music. Deze service kost een tientje per maand. Voor dit bedrag zijn advertenties niet meer zichtbaar en krijg je toegang tot een uitgebreide muziekbibliotheek. Het meerendeel zal echter gewoon een liedje of playlist zoeken op YouTube en deze op de achtergrond laten draaien.4 reacties

Als het bedrag minder was, pak hem beet 5 euro, zou ik direct abonneren.
Niet echt veel zin om tegenwoordig overal een abo voor te hebben (tientje Netflix hier, tientje Spotify daar, etc etc.)

Ze zullen wat met de prijs moeten gaan doen, dan maken ze kans.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Sterker nog, op een telefoon werkt spority nog beter. Want als ik muziek aan zet en ik lock m’n telefoon, dan speelt de muziek gewoon door. Als ik op m’n telefoon een YouTube video bekijk en ik lock m’n telefoon, stopt zowel de video, als het geluid.
@frenkyboy: spority moet spotify zijn natuurlijk :) #autocorrect fail
@frenkyboy: Dat werkt wel als je YouTube Premium gebruikt… (yep, kost je weer extra)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).