Zo ben je skimmers met een infraroodcamera de baas

Skimmen met de FLIR One
Infraroodcamera’s kunnen ontzettend handig zijn, tot ze in handen komen van skimmers. Dan is het afkijken van je pincode namelijk een koud kunstje.

Warmtebeeldcamera’s waren ooit zo duur dat ze voor de gemiddelde Nederlander niet interessant waren. Ondertussen hebben we echter de FLIR One, een iPhone-accessoire die ervoor zorgt dat ook normale stervelingen aan de slag kunnen met dit soort toffe video’s. Het maakt de camera’s ook een stuk bereikbaarder voor criminelen, die de aanschafprijs van enkele honderden euro’s terug willen verdienen via jouw bankpas.

Het concept van de FLIR One is simpel: je ziet welke objecten warmer zijn dan omliggende voorwerpen. Tot zover niets geks, ware het niet dat ook ons lichaam warmte afgeeft én achterlaat. Als jij vijf minuten op een bank hangt, kan de FLIR eenvoudig aanwijzen aan welke kant je dat deed.

Datzelfde geldt voor pinapparaten. Nadat jij je viercijferige pincode hebt ingevoerd, kan een skimmer in een fractie van een seconde checken welke cijfers je intoetste en in welke volgorde. Hij hoeft daarvoor alleen zijn iPhone even over het pinapparaat te laten gaan.

Heb je het idee dat degene achter je in de rij bij de kassa van plan is je pincode af te lezen, dan kun je diegene gelukkig eenvoudig om de tuin leiden. Druk na het accepteren van de betaling bijvoorbeeld nog aantal andere toetsen in of beter: veeg met je hand over alle toetsen. Op die manier is namelijk niet meer te achterhalen welke toetsen je een paar seconden eerder intoetste.

[gv data=”8Vc-69M-UWk”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *