Zo bereid je je TV voor op Stranger Things seizoen 2


Je wilt natuurlijk het tweede seizoen van Stranger Things in optimale kwaliteit aaschouwen.

Het tweede seizoen van Stranger Things komt eraan, maar voordat het zover is, moet je volgens de regisseurs eerst even je TV-settings aanpassen. In een interview met Vulture vertellen de gebroeders Matt en Ross Duffer over hun obsessie met de instellingen van beeldbuizen.

Matt: “Als ik bij mijn vrienden thuis kom, fix ik constant hun TV’s.” “Maar niemand ziet het verschil,” voegt Ross daar aan toe. “Dan zeg ik dat het eruit ziet als afval en dan verander ik de instellingen en los het voor ze op. Dan zeggen ze: ‘Ik zie geen verschil.'”

[gv data=”vsDLYQf-ig”][/gv]

Toch zullen cineasten de gedachtegang van de regisseurs begrijpen, want er zijn immers zoveel mensen bezig met een show, dat het bijna godslastering is om dat met brightness op standje 100 te kijken. “Wij, maar eigenlijk iedereen in Hollywood, stoppen zoveel tijd en moeite in het er goed uit laten zien van shows. Maar zodra iemand het thuis bekijkt, ziet het er opeens uit alsof het met een iPhone is gefilmd,” aldus Matt. Nu bewijst deze film dat je prima met een iPhone kunt filmen, maar het punt moge duidelijk zijn…

Maar hoe moet het dan wel? De gebroeders Duffer hebben een simpele oplossing die op praktisch iedere TV in elk geval iets uithaalt. Matt: “De truc is om alles uit te schakelen met het woord ‘motion’ erin. Dingen zoals ‘TruMotion’ of ‘Smooth Motion’. Uit!”

Je leest het, met het aankomende seizoen van Stranger Things komt wat huiswerk kijken. Daarbij is het wellicht ook aan te raden om het seizoen lekker in het donker te kijken, want in dit artikel hebben we het onder andere over het hogere horrorgehalte van seizoen 2. Vanaf 27 oktober is het dan zover, maar denk eraan: Geen …motion!

Nog geen reacties

  1. Oh, damn! Dit is zo herkenbaar. Idd alles met motion uitzetten. Daar wordt gewoon beroert van. Ik snap niet dat mensen het verschil niet zien… Dit geldt niet alleen voor ‘Stranger Things’…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *